UZMANLIK ALANLARIMIZArabuluculuk Hizmeti

Arabuluculuk Hizmeti

Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinden olan arabuluculuk, tarafsız bir üçüncü kişinin (arabulucunun) yardımı ile, gerek uyuşmazlığı çözüme kavuşturmak gerekse dava şartını yerine getirmek üzere, uyuşmazlık yaşayan tarafların dava dışı şekilde bir araya getirilmesidir.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin 04.11.2023 tarihli haberine göre, “Kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklarda 1 Eylül itibariyle 50 bin 89 dosya açıldı. Bu dosyalardan 19 bin 513’ünde müzakere süreci tamamlandı. Dosyalardan 11 bin 544’ünde taraflar anlaşarak el sıkıştı. Böylelikle, başarı oranı yüzde 59,16 oldu.

Kat mülkiyetinden kaynaklanan uyuşmazlıklarda ise 2 bin 918 başvurudan, 693 görüşmesi tamamlanan dosyadan, 470’i anlaşma ile sonuçlandı. Diğer dosyaların müzakere süreci devam ederken, başarı oranı yüzde 67,82’ye ulaştı. Bu oran komşuluk hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda ise yüzde 55,55 olarak gerçekleşti.”

Korkusuz Hukuk Bürosunun Arabuluculuk Hizmetinin kapsamı aşağıdaki gibidir:

  • İşçi ve İşveren İlişkisinden Kaynaklanan Uyuşmazlıkların Arabuluculuk Yoluyla Sona Erdirilmesi,
  • Ticari Uyuşmazlıkların Arabuluculuk Yoluyla Sona Erdirilmesi
  • Kira Uyuşmazlıklarının Arabuluculuk Yoluyla Sona Erdirilmesi
Vekaletname nasıl çıkartılır?

Vekaletname çıkartmak için notere nüfus cüzdanı veya pasaport ile bizzat başvurulmalıdır. Yurt dışında yaşayanlar ise ilgili ülkenin Türk Konsolosluğuna başvurmalıdır. Vekil olması istenen avukatın baro sicil numarası, adresi gibi bilgiler ile birlikte işin niteliğine uygun yetkileri haiz vekalet çıkartılabilir.

Mirasçılık belgesi (veraset ilamı) nasıl alınır?

Mirasçılık belgesi (veraset ilamı) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 598. maddesinde düzenlediği üzere, sulh hukuk mahkemesinden veya noterlikten temin edilebilir.

Avukat tutmak zorunlu mudur?

Türk Hukukunda kural olarak avukat ile temsil edilme zorunluluğu yoktur. Taraf ehliyeti olan her birey, mahkemelerde kendisini temsil etme hakkına sahiptir. Ancak istisnai olarak belli kanunlarda bu husus zorunlu tutulmuştur.

Hukuki işler ve davalar uzmanlık gerektirmektedir. Zaman, masraf ve hak kaybına uğramamak için bir avukattan hukuki destek alınmalıdır.

Tarafı olduğum bir dava var mı? Nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet Adalet Bakanlığı Dava Dosyası Sorgulama ekranından tarafı olduğunuz dosya olup olmadığını, var ise bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

Dava süreci ne kadar sürer?

Buna net bir cevap vermek mümkün değildir. Açılan davanın türüne, mahkemelerin iş yükünün ağırlığına ve kademeli yargılama sistemine göre davanın sonuçlanması değişkenlik göstermektedir.

Sorularıma nasıl cevap alabilirim?

Korkusuz Hukuk Bürosu olarak bizler, size hukuki destek sunmaktan memnuniyet duyacağız. Mesai saatlerimiz (hafta içi 09:00-18:30) içerisinde (0212) 482 32 31 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Dilerseniz bilgi@korkusuzhukuk.com adresine mail gönderebilirsiniz.

İLETİŞİM

Kamulaştırmasız el atmadan / mülkiyet hakkının ihlalinden ve hukuki el atmadan kaynaklanan tazminat davaları ile kamulaştırma bedel tespiti ve tescil davaları konusunda uzmanlaşmıştır.

Copyright © KORKUSUZ HUKUK 2023